Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
0
9
3
9
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás
Termék részletek


Gál Lajos - SZÓ-LÁ-TI olaszrizling hordóválogatás 2010.

Gál Lajos - SZÓ-LÁ-TI olaszrizling hordóválogatás 2010.
2 500 Ft
Egységár: 3 333 Ft/l

száraz fehér bor

 

A szó-lá-ti olaszrizling hordóválogatás pincészetünk egyik zászlós bora. Egerszóláton két dűlőben termelünk és termeltetünk olaszrizlinget, ez a bor a kántor-tagi és a tóbérci termés javának házasításából született.
Új barik hordóban erjedt és érlelődött hat hónapig. Az érlelés során válogattuk ki ennek a bornak a házasításához a különböző hordók olaszrizlingjeit.
Illatában a fehér virágok (ahogy Tompa Imre mondja: errefelé – mármint Szóláton – az olaszrizlingek virágosabbak), gyümölcsök, elsősorban az őszibarack uralkodnak, az érett szőlő, valamint az érlelés jegyeivel kiegészülve. Komplex, nagytestű, hosszú lecsengésű bor, a magas alkoholtartalmat jól kiegyensúlyozzák a szép savak. Ízében is az őszibarack a domináns, vajas, és olajos érzettel, keserűmandulás utóízzel. Egy kifinomult bor kifinomult emberek számára.

Fogyasztását 12-15 ºC-on ajánljuk.

  • Készült: ezer palack.

    Tíz- (Kántor-tag) és ötéves (Tóbérc) tőkék terméséből készült, átlagosan 30 hektoliter/hektáros terhelés mellett. A szeptember közepi kézi szüret után bogyózás, majd 12 órás héjon áztatás következett, ezután pedig a préselés és mustszűrés. A bor új barikhordókban erjedt ki, majd pedig vegyesen 225 és 410 literes hordókban érlelődött tizenkét hónapon át.


    Egerszólát,
    Kántor-tag és Tóbérc

  • Tömeg
    1,3 kg/db
Webáruház készítés