Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
4
0
3
3
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Bolyki Pincészet

Főkategória >Bolyki Pincészet

4 termék
FEHÉR BOROK
1 termék
ROSÉ BOR
6 termék
VÖRÖS BOROK


A Bolyki pince bárkinek inspiráló lehet...

A Jani...


Minden 1974-ben kezdődött az irtáson. Két verzió tűnik kézenfekvőnek: az egyik, hogy ufók hozták a földre, vagy a színtelenebb megoldás, hogy két ember szerelméből fogant a gyerek. Jó reggelt, édesapám, mi újság a szőlőben? ezek voltak Jani első szavai. Ekkor már tisztán látszott, hogy borász, pontosabban szőlész-borász lesz belőle. Kisvártatva megcsinálta sz első borát, ekkor még csak 4 éves. Most meg itt van, 35 éves, és még mindig nem talált jobb időtöltést, mint a borkészítés- szüleinek vagy az ufóknak hála.

Magasság: 189 cm
Testsúly: 98 kg
Született: 1974.11.11
Kedvenc étele: diós palacsinta

 

A Pince...

Nagyon nagyon,nagy szikla benne a pince, jó kis diófával a bejáratnál. Mi úgy nevezzük hogy, pókerezős diófa. Tehát kiülünk a fa alá, a hűs nyári szél zizegteti a lapokat, pici örvényt kavar közöttük, szárítva száll tovább a szánkra, és szárít és szárít. Mi nem ijedünk meg, iszunk rá, ő meg szárít, mi pedig iszunk rá, ő pedig szárít. Fittyet hányunk a szélnek, azután később nem csak fittyet hányunk.

 

A Cucc...


Minden pince csak egy pince, nem jó, nem rossz. Kő meg kő, meg tufa meg tégla meg ilyenek. A jó, pince meg attól jó, hogy jó benne a bor, pontosabban annyira jó, amennyire a bornak jó benne. Olyan, mint a szex, annyira jó, amennyire jó benne. Yorkshire terrier és a cirmos. Ami ezen túl van, a kovácsoltvas izé, és fából faragott izé csupán a méznek cukrozása. A Bolyki pincében márpedig ilyenek nincsenek, de minden benne van, ami egy jó bornak kell, hogy szuper komfortosan érezze magát.

Pince területe: 300 négyzetméter
Első töltésű új fahordók: 50 db
Másod-harmad töltésű régi tölgyfahordó: 250 db
Hordók fajtája: Sequimn Monroe, Budapest Kádár, Ézsiás, Dózsa, Hutaker

 

A Területek...


Fertő: 2,2 Kékfrankos / Kisgalagonyás: 0,8 Blauburger / Kerékkötő: 0,9 Hárslevelű
Marinka:1,2 Királyleányka / Középbérc: 3,7 Hárslevelű; 2,8 Merlot; 0,7 Blauburger; 1,7 Sauvignon Blanc; 0,5 Menoir; 0,4 Kadarka Határrajáró: 2,5 Cabernet Franc; 2,5 Portugieser; 5 Kékfrankos
Kistibrik: 0,5 Zweigelt; 0,5 Kékfrankos
Királyleánykánk a Marinka dőlőben lakik. Ott született, ott nőtt fel. Jó ott neki, vélhetően sokkal jobb, mint New York-ban. Vannak jó évei és vannak istentelenül rosszak. Meg van őneki biciklije és van egy csomó napszámosa és van őneki haverja is, udvarlója, ő a Bolyki Jani.

Művelési mód: alacsony kordon, ernyő, Guillot, kettős Guillot
Terméskorlátozás: 30-50 q/ha,
Tőkeszám: 4200 tőke/ hektár

 

A Szikla...


Ne zúgolódj majom, nem kapsz rétest estére. Elég abszurd, mint az is, amikor a pince fölötti 9ooo tonna szikla ledőlt, egyenesen rá a szüret alatt kint tárolt borra. Ma már a városi legendárium része, hogy folyt a bor, és folyt a bor le a hegyről, megpihenve az út menti árkokban.


Birtok területe: 25 hektár
Pince helye: Lonsonczy-völgy
Palackszám: 45 000 palack
Hordók száma: 300 db

Webáruház készítés