Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
0
5
8
7
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Simkó - Kőporos Borászat

Főkategória >Simkó - Kőporos Borászat

2 termék
FEHÉR BOROK
9 termék
VÖRÖS BOROK


Simkó Zoltán családi szőlőbirtoka és borpincéje

Borászatunk alapja, a családunkban generációk óta folyó szőlő termesztés és bor előállítás.

Erre a tudásra és szakmai tapasztalatra alapozva alakult meg 1993-ban a Kőporos Borászat mint családi gazdaság.

A jelenlegi 44,4 hektáros ültetvényeink, - melyben domináns a kék szőlő - Eger, Egerszólát és Verpelét határában terülnek el.
Ültetvényeink összetételét tudatosan a „zászlós” borunk az Egri Bikavér házasításhoz telepítettük, melyek az előbb felsorolt területek kiváló dűlőiben találhatók.
Az Egri Bikavér nemes íz világát öt fajta társításával (Kékfrankos, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Merlot, Kékoportó) valósítjuk meg.
Természetesen más vörös borokat (Kékfrankos, Cabernet fajták ) és fehér borokat is készítünk.


Fehér boraink közül a legnagyobb mennyiségben a világfajta Chardonnay-t forgalmazzuk, de hagyományos magyar fajtákat is termesztünk és forgalmazunk (Leányka, Olasz rizling, Zengő).
A fajtaválasztékot 2002.-ben Merlot, Syrah, Kadarka, Pinot noir telepítésével bővítettük, melyek 2005.-ben már termőre fordultak.


Boraink minőségét a D-i, Dny-i fekvésű dűlők, a borvidék sajátos mikroklímája, és a szigorúan alacsony terméshozam (50-70 q/ha) garantálja.
A szőlő feldolgozását korszerű technológiával végezzük (2700 hl. rozsdamentes acél erjesztő tartály), míg a borok érlelését a kiemelkedően jó adottságú riolit-tufába vágott boros pincében, 220 db barriquehordó (500 hl.) és tölgyfahordóban (920 hl.) végezzük.
A hazai piacon kívül jelentős mennyiséget értékesítünk Lengyelországba, Norvégiába, Németországba, és amire talán a legbüszkébbek vagyunk, Franciaországba is.


Simkó Zoltán

Webáruház készítés