- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Orsolya Pince
Ostoros faluban, 10 hektáron gazdálkodó kis családi borászat, melyen a munkát a házaspár: Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán végzi. Ostoros, Eger és Andornaktálya 9 különböző dűlőjében 14 szőlőfajtát termesztenek, köztük olyanokat is, amelyek a filoxéravésszel eltűntek a borvidékről (Ezerjó, Furmint, Csókaszőlő). A szőlőtermesztésben a legfontosabbnak az alacsony tőketerhelést tartják (0,5-1 kg/ tőke), annak értekében, hogy a kellően koncentrált és a termőhelyeik egyediségét kifejező borok születhessenek. A borkészítésében a lehető legnagyobb természetességre törekednek, borászati segédanyagok nélkül mutatják meg, hogy az adott évjáratban az adott dűlőben az adott szőlőfajta mire is volt képes. Cimkéik érdekes színfoltot jelentenek a magyarországi borkínálatban, jól kifejezik a borok máshoz nem hasonlítható egyéniségét és alkotóik lendületét, vidámságát. Dűlőik: Kutyahegy, Tag, Hermány, Görbesoros (Ostoros), Macskás-tető (Ostoros) Sík-hegy, Nagy- Galagonyás (Eger), Gesztenyés (Andornaktálya). Szőlőfajták: Olaszrizling, Leányka, Viognier,Chardonnay, Furmint, Ezerjó Zweigelt, Pinot noir, Merlot, Kadarka, Syrah, Kékfrankos, Cabernet franc, Csókaszőlő. A fajtaboprokon kívül, ha az évjárat lehetővé teszi, házasításokat is készítenek. Ilyenkor fehérben az Abrakadabra, vörösben az egri stílusú, sok Kékfrankost tartalmazó Tehéntánc, és a világfajtákból készített újfahordóben érlelt nagy vörös: a Százrejtekű.