- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Stumpf Pincészet
Dr. Stumpf János és fia Péter vezetik a családi pincészetet. János 1991 óta dolgozik, mint mentőorvos Egerben, aki erősen kötődik a szőlőhöz, a borhoz, lévén Tokaj-Hegyalján, Hercegkúton nőtt fel. Fizetéskiegészítésként kezdtek a szőlővel és borral foglalkozni 1992-ben azután, hogy Egerbe költöztek. Eleinte csak bérelt ültetvényeik voltak, ma viszont már 20 hektár saját szőlővel rendelkeznek a város több dűlőjében. Jelenleg 9 Ha-on termesztenek szőlőt Eger legértékesebb termőterületén a Nagy-Eged dűlőben. "Kizárólag autodidakta módon, önerőből sajátítottam el az ehhez szükséges ismereteket tanultam a fajtákról, klónokról, alanyokról, a növényvédelemről, a talajokról. Telepítettem magyar és világfajtákat, azonban mindegyiknél a fő szempont volt, hogy csak az adott fajtának legjobb klónjai kerülhettek telepítésre. Az is fontos, hogy szeretem a természetet, s amikor csak tehetem, kinn tartózkodom, az tölt fel energiával." A vállalkozásnak további lendületet igazán az adott, amikor fiam bejelentette, hogy szívesen folytatná, bővítené a megkezdett munkát. Péter energetikai mérnökként valamint gazdálkodási és vidékfejlesztési agrármérnökként döntött úgy, hogy a szőlőtermelés és borászat az, ami igazán érdekli. Korábban is szívesen és érdeklődően vett részt valamennyi munkában, amikor ideje engedte. Egyetemi évei után így már célirányosan 1 éves Ausztria képzésen vett rész Kremsben, ahol Weinmanager-i diplomát kapott. Ma már a munkák java részét Péter irányítja, de amikor szükséges mindig számíthat rám.
Szőlőinket 2,50x0,8 m térállásban telepítjük. A művelésmód: Guyot. Hektáronkénti termésátlag 50 q körül van. E cél elérése érdekében a csökkentett rügyszám mellett rendszeresen végzünk termésritkítást (zöldszüret). A szüret optimális idejének megválasztása a feldolgozás első fontos lépése. Azt követően pedig a lehető legtermészetesebb módon történő feldolgozás, érlelés. A hőmérséklet szabályozásán és alacsony dózisú kén adagolásán kívül nincs beavatkozás, hozzáadott anyag. 3-6 hónapos (fehér bor), 16-18 hónapos (vörös bor) fahordós érlelést követően derítés nélkül palackozunk. Több hónapos palackos érlelést követően kezdődik meg a borok értékesítése. Munkánk során a legfontosabb a minőség megtartása. A már említett Nagy-Eged dűlőben további területek telepítését tervezzük felhasználva az ott szerzett tapasztalatokat. Számos fajtával rendelkezünk már, a továbbiakban a bővítéseket azokkal tervezzük, amivel igazán kiemelkedő minőséget tudunk elérni.