Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
0
5
7
1
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Hagymási Pincészet - Bormester

Főkategória >Hagymási Pincészet - Bormester

3 termék
FEHÉR BOROK
7 termék
VÖRÖS BOROK
1 termék
ROSÉ BOR


Magunkról


Egriként akár szokványosnak is mondható az életem, ha abból indulunk ki, hogy itt mindent áthat a szőlő és borkultúra. Szinte elkerülhetetlenül sodródtam erre a pályára.

Az általánosban kezdődött. Dargay-fia Dargay Attila: Vuk! - ki ne ismerné e nevet? - igazgató úr javaslatára a Sátoraljaújhelyi Szőlészeti-Borászati Technikumba felvételiztem, majd érettségiztem. A szakma az Egri Borkombinátnál kezdődött, néhány évet szakmunkásként, majd művezetőként dolgoztam. Itt ismerkedtem meg az alapokkal, itt lettem az országos borászverseny első helyezettje, Gál Tibor kollégámmal. Aztán felgyorsultak az események: házasság, katonaság, gyerekek, diploma, kinevezés a Szőlészeti Borászati Kutatóintézet borászatkutatási és üzemi borászat vezetésere. Majd egy váratlan felkérés, a fővárosi GUNDEL Étteremhez kapcsolódó szőlőbirtok és borpince kialakítására. Eger- Mád, micsoda kihívások! Két fantasztikus borvidék, két szőlőbirtok, két pince, két világ. És legalább két Kontinens ahova a borokat exportáltuk.

Eger: a háttérben a családi méretű szőlészkedés-borászkodás él és virul, egyre több a feladat, óriási a lelkesedés.
1999 a váltás éve. Teljes energiával a családi gazdaság megvalósítására álltunk rá. Egy sikeres pályázat segítségével kialakítottuk az alapokat a borászkodáshoz, elkezdtük az új, modern birtokszerkezet kialakítását. Ebben a néhány évben megpróbáltuk behozni évtizedes lemaradásunkat, birtokösszevonások, új szőlőfajták telepítése, teljes vertikum kiépítése a szőlőfeldolgozástól a palackozásig.
Az alapot egy szűk öt hektárnyi szőlőterület adta.

És megszülettek az első saját név alatt forgalmazott borok.

Eleinte nagyobb borászati vállalkozásokat láttunk el kész borral, majd egyre többet értékesítettünk saját csatornákon keresztül. Közben bővült a szőlőterület, mára elérte a 27 ha birtoknagyságot, amely 3 nagyobb tömbben található. Fontosabb területeink a Kisrózsás, Öreghegy ,Hempergő és Újfogás dűlőkben találhatók. Főbb fajtáink: Olasz rizling, Sárga muskotály, Cserszegi fűszeres, Rajnai rizling, Chardonnay, illetve Kadarka, Menoir, Syrah, Pinot noir, Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Merlot.
Többségében vulkanikus eredetű - riolit tufa - altalajt vékony barna erdei talajréteg borítja. Boraink ennek köszönhetően egyediek, ásványos jellegűek, teltek, gyümölcsösségüket hosszabb érlelés után is megtartják.

Feldolgozó pincénk Egerben a Kőkút úton található, ahol a szőlőfeldolgozástól a palackozásig mindent saját magunk végzünk, munkatársak segítségével.
Pincészetünk egy modern, klimatizált, épített feldolgozóból és egy ehhez kapcsolódó hagyományos tufába vájt pincerészből áll, melynek összkapacitása 240 000 l.
Értékesítési csatornáink:


Egerben: HAGYMÁSI BOROZÓ, Szépasszony-völgy 19-es pince.
Országosan: www.net-pince.hu
Valamint Budapest, Debrecen, Szeged, Nyíregyháza és Miskolc igényesebb borboltjai és éttermei.


A vállalkozásban családtagok is szervesen részt vesznek,feleségem Ibolya,és a gyerekek Tamás,Hajnika,Lili és a legkisebb Csenge.

Webáruház készítés