- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Egri Korona Borház
Szőlőterületek
A borház egy 50 hektáros volt érsekségi szőlőterület közepén helyezkedik el, a hozzá tartozó -részben új telepítésű- ültetvények nagysága 220 hektár.
A dűlők nevei: Farkas-hegy, Sutus, Csirkehegy, Nagyasszó, Öreghegy, Bodzástető, Kecskehát, Meggyes.
Vörösbort adó szőlőfajtáink:
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Blauburger, Néró,Turan
Fehérbort adó szőlőfajtáink:
Olaszrizling, Leányka, Chardonnay, Szürkebarát, Hárslevelű, Zenit
A vörös- és fehérbort adó fajták aránya 80-20%.
Alacsony törzsű, magas tőszámú ültetvényeinken 240 cm-es sortávot, 100 cm-es tőtávot alkalmazunk.
Hektáronkénti 6-8 tonna átlagterméssel is biztosítjuk boraink magas minőséget.
Pincészet
Az érett és egészséges fürtöket műanyag ládákba szüreteljük, és ugyanezekben a ládákban szállítjuk a borászati üzembe, a minél kíméletesebb feldolgozás érdekében. A pincészet tárolókapacitása összesen 15 000 hl.
A szőlőszemek a zúzó-bogyózó gépekből csúszdákon kerülnek az erjesztő tartályokba, így - a gravitáció nyújtotta lehetőségeket maximálisan kihasználva - a legmodernebb technológia alkalmazásával kerülnek feldolgozásra. A szőlők egy része francia stílusú fakádakba kerül, más része új kóracél tartályokban érlelődik. Az erjesztő, illetve a kezelő tartályok űrtartalma 300 hl, 250 hl, 100 hl, illetve a pincészet rendelkezik egy egyedülálló 900 hl-es házasító tartállyal is. Kóracél tartályainkban irányított erjesztést alkalmazunk. A lényerés 3 db mozgatható, pneumatikus présgép segítségével történik. Az üzem rendelkezik egy 1420 m2-es érlelő pincével is, melyben jelenleg 1500 db új barrique hordó található. A pincerendszer 5 db 50 méter hosszú és 5 méter széles pinceágakból áll, amelyeket egy összekötő pinceág kapcsol össze. A pince egész évben 11-13°C hőmérsékletű, falai belülről tufakőpor bevonatot kaptak. A pince klímaberendezéssel felszerelt, a mindenkori optimális hőmérséklet biztosítása érdekében.
Az érlelő pince összesen kb. 2700 db, 225 literes hordó befogadására alkalmas, melyeket négy sor magasan tudunk tárolni. A hordók hasított és pörkölt tölgyfából készültek, pörköltségi fokozatuk "medium" és "light". A pincében található még egy hordómosó, valamint két különálló tároló helyiség, amelyekben a legkiválóbb borok további palackos érlelése történik.
Az épület első emeletén van a borpalackozó. A palackozás során szintén a legmodernebb, hideg-steril technológiát alkalmazunk. A palackozó teljesítménye a legoptimálisabb esetben 1500-2000 palack/óra.