Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
5
4
3
8
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Egri Korona Borház

Főkategória >Egri Korona Borház

7 termék
VÖRÖSBOROK
5 termék
FEHÉRBOROK


Szőlőterületek

A borház egy 50 hektáros volt érsekségi szőlőterület közepén helyezkedik el, a hozzá tartozó -részben új telepítésű- ültetvények nagysága 220 hektár.

A dűlők nevei: Farkas-hegy, Sutus, Csirkehegy, Nagyasszó, Öreghegy, Bodzástető, Kecskehát, Meggyes.

Vörösbort adó szőlőfajtáink:
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Merlot, Blauburger, Néró,Turan


Fehérbort adó szőlőfajtáink:
Olaszrizling, Leányka, Chardonnay, Szürkebarát, Hárslevelű, Zenit

A vörös- és fehérbort adó fajták aránya 80-20%.
Alacsony törzsű, magas tőszámú ültetvényeinken 240 cm-es sortávot, 100 cm-es tőtávot alkalmazunk.
Hektáronkénti 6-8 tonna átlagterméssel is biztosítjuk boraink magas minőséget.

Pincészet

Az érett és egészséges fürtöket műanyag ládákba szüreteljük, és ugyanezekben a ládákban szállítjuk a borászati üzembe, a minél kíméletesebb feldolgozás érdekében. A pincészet tárolókapacitása összesen 15 000 hl.
A szőlőszemek a zúzó-bogyózó gépekből csúszdákon kerülnek az erjesztő tartályokba, így - a gravitáció nyújtotta lehetőségeket maximálisan kihasználva - a legmodernebb technológia alkalmazásával kerülnek feldolgozásra. A szőlők egy része francia stílusú fakádakba kerül, más része új kóracél tartályokban érlelődik. Az erjesztő, illetve a kezelő tartályok űrtartalma 300 hl, 250 hl, 100 hl, illetve a pincészet rendelkezik egy egyedülálló 900 hl-es házasító tartállyal is. Kóracél tartályainkban irányított erjesztést alkalmazunk. A lényerés 3 db mozgatható, pneumatikus présgép segítségével történik. Az üzem rendelkezik egy 1420 m2-es érlelő pincével is, melyben jelenleg 1500 db új barrique hordó található. A pincerendszer 5 db 50 méter hosszú és 5 méter széles pinceágakból áll, amelyeket egy összekötő pinceág kapcsol össze. A pince egész évben 11-13°C hőmérsékletű, falai belülről tufakőpor bevonatot kaptak. A pince klímaberendezéssel felszerelt, a mindenkori optimális hőmérséklet biztosítása érdekében.

Az érlelő pince összesen kb. 2700 db, 225 literes hordó befogadására alkalmas, melyeket négy sor magasan tudunk tárolni. A hordók hasított és pörkölt tölgyfából készültek, pörköltségi fokozatuk "medium" és "light". A pincében található még egy hordómosó, valamint két különálló tároló helyiség, amelyekben a legkiválóbb borok további palackos érlelése történik.

Az épület első emeletén van a borpalackozó. A palackozás során szintén a legmodernebb, hideg-steril technológiát alkalmazunk. A palackozó teljesítménye a legoptimálisabb esetben 1500-2000 palack/óra.

Webáruház készítés