Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
0
5
7
1
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Thummerer Pince

Főkategória >Thummerer Pince

8 termék
FEHÉR BOROK
1 termék
ROSÉ BOR
10 termék
VÖRÖS BOROK


Családi vállalkozásunk, a Thummerer Pince, 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 90 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítjük a borainkat.
Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságunkat, fő fajtáink: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Tramini, Zenit, Sauvignon blanc, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Syrah, Blauburger, Kadarka. Szőlőültetvényeink 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.

A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás a novaji Juszalagos, a szomolyai Nagyvölgy, Szérőhely dűlőkből kerül ki. Megkezdtük a régi ültetvények lecserélését is, új kísérletként Cabernet Dorsát és Csóka szőlőt telepítettünk. A legújabb telepítés az egri Nagyeged dűlőn kapott helyet, ahol a Nagyegedi Egri Bikavér Superior-hoz vagy Grand Superior–hoz szükséges fajtaösszetétellel lett az ültetvény eltelepítve.

A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik.
Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.

Boraink elsősorban Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba jutnak el, valamint Belgiumba, Svájcba, Dániába, Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Franciaországba is. Természetesen a borok egy része kapható a hazai kiskereskedelemben is.

A PINCE

A borászatunk központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több, mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2 -es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővíttettünk ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.

TECHNOLÓGIA

A fehér borok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de már fehér barrique különlegességek is megjelentek a pincészetünk választékában. (pl.: Chardonnay, Pinot gris)
A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek és legalább féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik. (pl. Vili papa cuvée, Evoé cuvée, Pinot noir, Válogatások…)

EREDMÉNYEK

Boraink mind a hazai, mind nemzetközi borversenyeken elnyert értékes díjakkal büszkélkedhetnek.
A pincészet alapítója, Thummerer Vilmos, 1995-ben elnyerte az
ÉV BORTERMELŐJE címet.
A pincészet elnyerte AZ ÉV PINCÉSZETE DÍJAT 2011 szeptember elsején.

A Magyar Bor Akadémia és a Magyarország vezető borászait tömörítő Pannon Bormíves Céh tagja.
Az 1994-es és 1996-os Országos Borversenyeken elért pontszámok alapján a "Legeredményesebb családi pincészet"-nek járó díjat kaptuk meg.

Későbbi díjak: az Év Egri Szőlőtermelője, az Év Egri Bortermelője.

Családunk minden tagja (gyermekeink, vők) részt vesznek a munkában. 30 állandó dolgozó segítségével, és 2004 decemberétől Lamport József borász úr színvonalas munkájával kiegészülve haladunk előre.

PÁLINKA

Családi pincészetünk borai kiemelt helyet töltenek be a hazai gasztronómiában és a szakmai megmérettetésben egyaránt. Megítélésünk szerint a pálinkának a borhoz hasonló utat kell bejárnia ahhoz, hogy sikeres lehessen, ennek záloga szintén a minőségszemlélet. Jelenleg 90 hektár saját telepítésű szőlőültetvénnyel rendelkezünk, melyhez korszerű szőlőfeldolgozó és a 4200 m2-es tufapince tartozik. A pálinkakészítés gondolatát erősítették a jó adottságok, egyrészt, mert a pince a főzde tőszomszédságában van, másrészt a rendelkezésre álló kiváló alapanyag miatt. Fő termékeink az évjáratos fajta szerint szelektált törköly-és seprőpálinkák.
Mivel a kékszőlő feldolgozása hagyományos héjon-erjesztéssel készül, ezért a préselést követően a vörös törköly azonnal rendelkezésre áll a főzéshez. A fehér borok irányított erjesztéssel hűtve készülnek, megőrizve a lehető legtöbb íz-aroma anyagot. Az így keletkezett seprő szintén kiváló alapanyag.
A pálinka főzése egy szépen korszerűsített hagyományos kisüsti rendszerű lepárlóval történik, a pálinkafőző mester Pulay Gábor, szintén családtag.

MOTTÓINK

„Kiváló szőlő, tehetséges borász, lelkiismeretes pincemester.”

„Ha a szem a lélek tükre, akkor a bor, a borászlélek tükre.”

„ Egy domb látványa szebb a szőlővel. Egy jó vacsora élménye mindig maradandóbb, ha jó borral társul. Egy társaság kapcsolata elmélyültebb, ha az együttlétet értő borozgatással teszik tartalmasabbá. Célunk, hogy boraink különlegesek legyenek, hogy a köztük lévő árnyalatnyi különbségeket érzékelni, értékelni tudó borbarátok, ínyencek is nálunk találják meg kedvenceiket.”

Thummerer Vilmos


„Szűnni nem akaró ambíció, teremtő erő, magabiztosság és becsületesség jellemzi a férjemet. Élénken él benne az alkotás vágya: mindig jobbat, szebbet, nagyobbat… megpihenés, „hátradőlés” nélkül. Soha nem összegez, állandóan a jövőt építi, céltudatosan, rendületlenül. Kemény, rengeteg munkával eltöltött közös 40 év után látom, hogy nem csak makacs, de tehetséges is.”

Thummerer Vilmosné

Webáruház készítés