Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
0
5
8
1
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Kovács Nimród Winery

Főkategória >Kovács Nimród Winery

6 termék
VÖRÖS BOROK
3 termék
FEHÉR BOROK
3 termék
EGRI CSALÁD
1 termék
ROSÉ BOR


A szőlészeti filozófiánk

Csúcsminőségű, ár-érték arányban korrekt borokat csak nagyon jó minőségű, a helyi terroir-t kedvelő és megfelelő dűlőkben lévő szőlőkből, hozzáértő szőlész szaktudással lehet készíteni.

30 hektárnyi szőlőültetvényünket az Eger és Noszvaj legjobb dűlőiben telepítettük el. Büszkeségünk a város „szent hegyén”, a Nagy Egeden létesített, mintegy tízhektárnyi, ideális adottságú szőlő. További húsz hektár a közeljövőben fordul termőre Noszvaj határában, a Nagyfai és a Nyilasmár dűlőkben.

Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához hasonlítható, így a mindkét borvidéken termesztett Chardonnay és Pinot noir fajtákból készülő, kiváló minőségű borok készítését tartjuk a legfontosabbnak.

Az ültetvények átoltását, az újak telepítését Markus Bokisch kaliforniai szőlész irányította. A borok készítéséhez Kent Barthman kaliforniai borásztól, igazi Pinot noir specialistától kapunk sok jó tanácsot. A borászatnál a jövőben az eddiginél is hangsúlyosabbá válnak majd a vörös borok és a Pinot noir mellett a Kékfrankos, a Cabernet franc, a Merlot és Syrah szőlőfajták kerülnek előtérbe.

A szőlőfajták, klónok tudatos kiválasztása a nemzetközi trendekhez igazodik. A szőlőültetvények megmunkálása környezetbarát, céltudatos növényvédelemmel és a kézi munkára alapozott termesztéstechnológiával történik.
A terhelés az összes területen 40-50 q/ha.
A kézi szüreteléssel, a szőlő rendkívül gyors és szakszerű feldolgozásával biztosítjuk a minőség mindenkori megőrzését.

Szőlőterületek - Szőlőfajták
Nagy Eged-hegy, 10 ha
Egyedülálló fekvésű, Dél- Délnyugati irányú, meredek terület. Talaja mészkő, amely a bornak ásványos jelleget ad. Kézimunkára alapozott, speciális ültetvény, ahol a csúcsborok születnek.
Fajták: Furmint, Pinot noir, Syrah, Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot

Nyilasmár (Noszvaj), 8 ha
A bogácsi tó hatására egyedi mikroklímával rendelkező terület. Talaja ásványi anyagokban gazdag, emiatt karakteres, szép, üde, gyümölcsös borokat ad.
Talaja gránit/vulkanikus, fekvése Dél-délnyugati.
Fajták: Chardonnay, Pinot noir, Syrah, Kékfrankos

Nagyfai (Noszvaj), 12 ha
Enyhe lejtésű, helyenként köves talajú, harmonikus és kerek borokat adó terület.
Fajták: Pinot gris, Chardonnay, Pinot noir, Syrah, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc

A borászat

Szőlőfeldolgozó és borászati üzemünket a Verőszalán, Eger egyik legpatinásabb pincesorán alakítottuk ki, ahol két-háromszáz éve folyamatos a pincekultúra.
Maga a pincesor kialakulása a XVIII. századra tehető. Ekkor már az egész város alatt több, mint 1000 pince létezett, a legtöbb a vár alatt. A pincék elé a présházak kerültek, amelyek a helyben történő szőlőfeldolgozást segítették. A Szala-patak két oldalán, az Árnyék- és Verőszalán a présházakat a pincékhez hasonlóan a sziklából vágták ki, majd a pincéből kikerülő, jó minőségű tufából építették meg.

A Kovács Nimród Winery kézműves borászat. Jelenleg kb. 80.000 palack bort készítünk, és ez maximum 150.000 palack lesz éves szinten, amely 2012-től már csak a saját, 30 hektáros területünkről (Nagy Eged és Noszvaj) fog származni. A borválasztékban a korábbi márkatermékek új generációja közül az NJK 2005 és 2006 mellett kiemelkedő a Chardonnay Battonage 2008, a Pinot Noir 2007, a Superior Bikavér 2006 és a Rhapsody 2006. Erre az „ötös fogat”-ra, valamint, a Syrah 2008-ra, a Cabernet Franc 2007-re és a furmint szőlőfajtára építjük a borászat jövőjét.

Webáruház készítés