- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Kovács Nimród Winery
A szőlészeti filozófiánk
Csúcsminőségű, ár-érték arányban korrekt borokat csak nagyon jó minőségű, a helyi terroir-t kedvelő és megfelelő dűlőkben lévő szőlőkből, hozzáértő szőlész szaktudással lehet készíteni.
30 hektárnyi szőlőültetvényünket az Eger és Noszvaj legjobb dűlőiben telepítettük el. Büszkeségünk a város „szent hegyén”, a Nagy Egeden létesített, mintegy tízhektárnyi, ideális adottságú szőlő. További húsz hektár a közeljövőben fordul termőre Noszvaj határában, a Nagyfai és a Nyilasmár dűlőkben.
Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához hasonlítható, így a mindkét borvidéken termesztett Chardonnay és Pinot noir fajtákból készülő, kiváló minőségű borok készítését tartjuk a legfontosabbnak.
Az ültetvények átoltását, az újak telepítését Markus Bokisch kaliforniai szőlész irányította. A borok készítéséhez Kent Barthman kaliforniai borásztól, igazi Pinot noir specialistától kapunk sok jó tanácsot. A borászatnál a jövőben az eddiginél is hangsúlyosabbá válnak majd a vörös borok és a Pinot noir mellett a Kékfrankos, a Cabernet franc, a Merlot és Syrah szőlőfajták kerülnek előtérbe.
A szőlőfajták, klónok tudatos kiválasztása a nemzetközi trendekhez igazodik. A szőlőültetvények megmunkálása környezetbarát, céltudatos növényvédelemmel és a kézi munkára alapozott termesztéstechnológiával történik.
A terhelés az összes területen 40-50 q/ha.
A kézi szüreteléssel, a szőlő rendkívül gyors és szakszerű feldolgozásával biztosítjuk a minőség mindenkori megőrzését.
Szőlőterületek - Szőlőfajták
Nagy Eged-hegy, 10 ha
Egyedülálló fekvésű, Dél- Délnyugati irányú, meredek terület. Talaja mészkő, amely a bornak ásványos jelleget ad. Kézimunkára alapozott, speciális ültetvény, ahol a csúcsborok születnek.
Fajták: Furmint, Pinot noir, Syrah, Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot
Nyilasmár (Noszvaj), 8 ha
A bogácsi tó hatására egyedi mikroklímával rendelkező terület. Talaja ásványi anyagokban gazdag, emiatt karakteres, szép, üde, gyümölcsös borokat ad.
Talaja gránit/vulkanikus, fekvése Dél-délnyugati.
Fajták: Chardonnay, Pinot noir, Syrah, Kékfrankos
Nagyfai (Noszvaj), 12 ha
Enyhe lejtésű, helyenként köves talajú, harmonikus és kerek borokat adó terület.
Fajták: Pinot gris, Chardonnay, Pinot noir, Syrah, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc
A borászat
Szőlőfeldolgozó és borászati üzemünket a Verőszalán, Eger egyik legpatinásabb pincesorán alakítottuk ki, ahol két-háromszáz éve folyamatos a pincekultúra.
Maga a pincesor kialakulása a XVIII. századra tehető. Ekkor már az egész város alatt több, mint 1000 pince létezett, a legtöbb a vár alatt. A pincék elé a présházak kerültek, amelyek a helyben történő szőlőfeldolgozást segítették. A Szala-patak két oldalán, az Árnyék- és Verőszalán a présházakat a pincékhez hasonlóan a sziklából vágták ki, majd a pincéből kikerülő, jó minőségű tufából építették meg.
A Kovács Nimród Winery kézműves borászat. Jelenleg kb. 80.000 palack bort készítünk, és ez maximum 150.000 palack lesz éves szinten, amely 2012-től már csak a saját, 30 hektáros területünkről (Nagy Eged és Noszvaj) fog származni. A borválasztékban a korábbi márkatermékek új generációja közül az NJK 2005 és 2006 mellett kiemelkedő a Chardonnay Battonage 2008, a Pinot Noir 2007, a Superior Bikavér 2006 és a Rhapsody 2006. Erre az „ötös fogat”-ra, valamint, a Syrah 2008-ra, a Cabernet Franc 2007-re és a furmint szőlőfajtára építjük a borászat jövőjét.