Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
5
4
3
8
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Hírek

2013.06.25
BOR-KULTÚRA

BOR-ZENE-KÖLTÉSZET


Carbonfools Bolyki pincészet Eger

 

2013 június 14. én került megrendezésre egy családias Carbonfools buli, amelyhez Bolyki János egri borász lenyűgöző picészete szolgált helyszínül.

E két, minőségében csúcskategóriát képviselő földi csoda tökéletes kombinációt alkotott a borgőzös nyári, egri éjszakában.

Jó borok, jó zene, jó társaság, jó hangulat, azaz Bolyki rendezvény sorozat.

 

//www.youtube.com/watch?v=jojbOcQxPMM

 

Szabó Attila volt az Egri Csillag Szalon vendége

 

2013.05.31.

Szabó Attila, a Kossuth-díjas Csík Zenekar prímása volt az Egri Csillag Szalon vendége. A moderátorral, Rázsi Botonddal nemcsak beszélgettek, zenéltek is.

Zene, kötetlen beszélgetés és bor -- minden együtt volt, ami egy jó estéhez szükséges. A szervezők változtattak az eddigi renden, a borozgatást is beépítették a beszélgetésbe, így először Gál Lajos mutatta be a borait. A pohárba elsőként Egerszóláti Olaszrizling került, erre a borra Gál Lajos azt mondta: olyan a magyar embernek, mint egy feleség - mindig mellette áll, megbízható és diszkrét.

Szóba került Attila és a népzene viszonya. Arra a kérdésre, hogy a Kossuth-díj vagy a Dobó Kardja Rend tagsága a nagyobb elismerés, Szabó Attila azt mondta: Egerben nehezebb muzsikálni, és nehezebb beszélni is róla. Ha az ember munkáját itthon ismerik el, az sokat jelent, megtisztelő, hogy ott kap elismerést, ahol él. Sokat dolgoznak, a zenekar idén 25 éves.

Szabó Attila Egerben járt főiskolára, itt ismerkedett meg a népzenével is. Hatéves kora óta hegedül. Idén a Csík Zenekarral Kossuth-díjat kapott. .

 

//www.youtube.com/watch?v=IaH_7lR_aF8

Forrás: TV Eger

 

Rájátszás - Bródy Piknik Bolykinál

 

2013.05.11. 

Bródy Sándor Könyvtár, a Bolyki Pincészet és a MargóFeszt szervezésében Bródy Piknik, avagy Rájátszás Egerben.

 

A Bródy-emlékév – az író születésének 150. évfordulója - egyik programja volt az emléktábla-avatást követő Bródy Piknik is, mely során a könyvtár a Rájátszás nevű programot hozta el az egrieknek.

Az előadás során a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik egy-egy versüket.
A kortárs irodalom képviselői közül Erdős Virág, Grecsó Krisztián és Háy János látogatott el Egerbe.
A zenészek közül Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar, Szűcs Krisztián a Heaven Street Seven és Beck Zoltán, a 30Y tagja játszott.


A közös produkciók mellett a költők saját verseiket, a zenészek saját dalaikat is előadták.

 

//www.youtube.com/watch?v=bXLFFye78L8

 

Forrás: TV Eger

Webáruház készítés