Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
4
0
3
3
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

XII. Egri Borszalon

XII. Egri Borszalon

Idén is, mint a korábbi években, 30 borász, közel 100 borát kóstolhatják meg a vendégek. A rendezvény egyik hagyományos programja, a Gál Tibor emlékdíj átadása, amit minden évben olyan személy kap, aki hozzájárul a borturizmus fellendítéséhez, a borkultúra népszerűsítéséhez, valamint munkájával és tevékenységével erősíti az Egri Borvidék hírnevét.

Az Egri Csillag második évjárata 2013. március 15-én indul útjára, majd március 23-án folytatódik Budapesten. Az Egri várban, április 27-én és 28-án fesztivált rendeznek a 2012-es évjáratú Egri Csillag tiszteletére. Az Egri Bikavér fehér párjának, az Egri Csillagnak az elkészítését tavaly 23 termelő vállalta.

A 2011-es évjáratú fehér borból mintegy 350 ezer palack készült, ami mutatja, ez a védjegy nem csak a bor, hanem az egri borászok és az Egri Borvidék sikertörténete is. Az Egri Csillag készítésénél be kell tartani azokat a szabályokat, melyeket megalkottak a szervezők: minimum négy fajta házasításával kell készíteni, ezek felének Kárpát – medenceinek kell lennie és az illatos fajták mennyiségét 30%-ra korlátozták. A "Csillag" borok igazán szépen jelenítik meg a termőhelyi karaktert, változatos és színes Egri arcot mutatva.

 

Forrás: borespiac.hu

Webáruház készítés