Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
4
0
4
0
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás

Az Egri Főiskola Bora 2013.

Sajtótájékoztatón jelentették be kedden az egri főiskolán az „Eszterházy Károly Főiskola Bora 2013” verseny eredményét. A pályázati felhívásnak megfelelően december 17-én, hétfőn délután zajlott le a beérkezett borok bírálata. A cím elnyerésére összesen negyven itallal neveztek az Egri Borvidék borászai. Ez a szám éppen megfelel a tavalyi – az addigi csúcsot jelentő – nevezési kedvnek. A fehérborok versenyére tizenöt, a vörösborok kategóriájában pedig szintén rekord számú, huszonöt nevezés érkezett.

Elhangzott: a borbírálat szervező bizottságának elnöke dr. Gál Lajos főiskolai docens volt. A fehér és vörös nedűket az ő elnökletével a szokásos – nemzetközi szinten elfogadott – 100 pontos vakbírálati módszerrel, külön-külön bírálta a szakmai zsűri, amelynek tagjai mindannyian borminősítő vizsgával rendelkeznek, illetve az intézményi társadalmi zsűri.

Az összevetést a dr. Szlávik János, dr. Liptai Kálmán dékánok, dr. Kiss Attila Egerfood főigazgató, Bakos György HÖK-elnök és dr. Gál Lajos alkotta intézményi társadalmi zsűri végezte. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a szakmai bírálók a fehérborok versenyében két, a vörösökében hat pályázati mintát ajánlott a figyelmükbe. Ezek a számok is jelzik, hogy a kínálat erős volt.

Végül a bírálatot követően megszületett az eredmény is, ami szerint az Eszterházy Károly Főiskola Fehérbora 2013 címet az Egri Csillag Egri Borvár – Tóth Ferenc Pincészet 2011 nyerte el, míg a vörösrösbor kategóriában az Egri Bikavér Superior Kőporos Borászat – Simkó Zoltán 2007 nedűje érdemelte ki a győzelmet és a vele járó kedvezményeket, kötelezettségeket.

A keddi sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a kitüntető címről szóló okleveleket az intézmény december 20-i, hagyományos évzáró ünnepségén adják át a győzteseknek.

 

Forrás: heol.hu

Webáruház készítés