- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Lajos - Egerszóláti Olaszrizling 2010.
száraz fehér bor
Az egykor híres, majd méltatlanul kezelt Egerszóláti Olaszrizling mai megfogalmazása, egy hagyomány újrateremtése, pincészetünk emblematikus borának immár tízedik évjárata. Aranyba hajló színe már utal a fahordós iskolázására. Emellett mind illatában, mind pedig ízében az érett szőlő jegyeit, valamint almát és őszibarackot ismerhetünk fel. Koncentrált, olajos hatású, szép egyensúlyú, finom bor, kiváló savakkal.
Fogyasztását 12 ºC-on, baromfiból, sertésszűzből készült ételekhez, salátákhoz és önmagában, köszöntőborként ajánljuk.
-
Készült: hatezer palack.
11 és 6 éves ültetvények terméséből készült, átlagosan 30 hektoliter/hektár terhelés mellett. A bogyózást 12 órás héjon áztatás követte, majd préselés és mustszűrés. A bor 2-11,5 hl-es tölgyfa hordókban erjedt ki, majd nyolc hónapig érlelődött ugyanott.Egerszólát
Kántor-tag és Tóbérc dűlők
-
Tömeg 1,3 kg/db