- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Tibor - BARTOK fehér cuvée 2009
száraz fehér cuvée bor-hordós érlelés
"Apai dédnagyanyàm, Bartok Irén, felmenőjének, Georgij Bartoknak, II. Ferdinànd magyar kiràly nemes levelet adomànyozott a XVII. szazadban. A levelet a mai napig kincskent orzi a Gal csalad. Ez a bor tisztelgés oseink előtt!”
A Bor: zöldes, aranysárga tónusú bor. Illata visszafogott, de kellő komolyságot sugall. Rövid levegőztetés után megmutatja igazi arcát. Illatban és ízben egyaránt buja, virágos, de felfedezhető a gyümölcsök közül a mangó, banán és a fiatal tölgyfahordós érlelés minden íz jegye. Szépén társul hozzá az olajos magvak és a vaníliás, fűszeres ízek kavalkádja. Finom, lendületes savkarakter, elegáns alkohol és magyaros tüzesség jellemzi. Testes, elegáns, jó potenciállal rendelkező bor.
Összetevők: Viogner, Szürkebarát. Pinot blanc
Étel és Bor: elsősorban füstölt, grillezett fehérhúsokhoz, vadszárnyasokhoz ajánljuk.
Speciális ételajánlat: Bükki sajt szőlővenyige hamuban.
Fogyasztás: 14-16 oC-os hőmérsékleten. Fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük.
-
Évjárat: 2009
Fajta: Viognier, Szürkebarát, Pinot blanc
Termőhely: Eger; Pajados, Síkhegy dűlő
Szüret: Szeptember 25-30.
Technológia: A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes préselés követett. Mustülepítés után a mustot kisméretű, új és 2 éves magyar tölgyfahordóban spontán erjesztettük és érleltük 15 hónapig.
Analitikai adatok
Alkohol 14,4 vol%
T. sav 6,0 g/l
Cukor 5,5, g/l
Szabad SO2 20 mg
Összes SO2 131 mg/l
Cuk.m. Extr. 20,4 g/l
Illósav.t. 0,57 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db