- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Tibor - Egri Pinot Noir 2009
száraz vörös bor - hordós érlelés
Termőhely: Eger; Pajados, Grőber, Síkhegy dűlő
A Bor: már illatában komoly Pinot Noir jegyeket mutat. Az izgalmas érett málnás-gyümölcsök mellett megjelenik egy csipetnyi fűszer illata. Határozott elegáns, megigéző illat.
Szájban tömör, koncentrált, de nagyon feszes, hozza ugyanazt a gyümölcsösséget és fűszer kavalkádot.
Szép dinamikus savak mellett kerek ízérzet, mely hosszú lecsengésű.
Így a legjobb: rövid levegőztetés után 18 C fokon fogyasztva.
Étel és Bor : különböző bárányból és kacsából készült ételek megfelelő kísérője, de a magyar konyha sokszínű leveseinek is méltó párja lehet.
Szivar ajánlat: Romeó y Julieta Robusto Edicion Limitada
-
Évjárat: 2009
Fajta: Pinot Noir 100%
Szüret: 2009. szeptember eleje
Így készült: A kíméletes feldolgozást hosszú, 20-25 napos macerálás követte, 50 hl-es fakádakban. Spontán erjedés után a bort ülepítjük, majd kisméretű fahordóban érleljük 24 hónapon keresztül, melyet 6 hónapos palackos érlelés követett.
Ismertető jegyek
Alkohol 13,07 %
T.sav 5,0 g/l
Cukor 1,0 g/l
Szabad SO2 35 mg
Összes SO2 107 mg/l
Extrakt 26,8 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db