- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Kőporos - Egri Bikavér Klasszikus 2007.
száraz vörös bor
Színe gránát vörös. Már illatában is megfogja a kóstolót. Íz világa rendkívül széles; az erdei gyümölcsök mellett ibolyára és fűszerekre emlékeztet.
Szájban enyhe fanyarsággal társul a likőr krémessége, savai lendületesek, tanninja lágyan simogat.
Melegséget árasztó alkoholérzete, még erőteljesebbé varázsolja az amúgy is nagy testű, hosszú élettartalmú vörösbort.
Az egymást kiegészítő, de önmagukban is sikeres fajták alkotják e vörösbor kerek egészét.
17-19 Co
Vad és marhahúsból készült sültek és pörköltek kísérője.
2011 Egri Borvidéki Borverseny – Ezüstérem
2011 Eszterházy Károly Főiskola Bora
-
Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet franc, Kékoportó
Egri Borvidék
Tóbérc, Sziráki, Kis-Kocs, Békési
2007. szeptember 28-október 30.
Meleg tavasz, meleg nyár átlagos csapadékkal, hosszú meleg ősz.
A szőlő szürete után nagyon gyors, de kíméletes feldolgozás. A héjon erjesztés és a macerálás 25-30 napig tart. Préselés után a bort 12-18 hónapig tölgyfa és barrique hordóban érleljük, majd ezt követi a borokból a Bikavér összeállítása, melyet tovább érlelünk 6 hónapig. Palackba töltés után még a palackos érlelés következik 4-6 hónapig.
Alkohol: 13,58 %
Cukor: 0,9 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 29,0 g/l
Titrálható sav tartalom: 5,4 g/l
Össz. SO2 60 mg/l
Szabad SO2: 18 mg/l
Illósav tartalom: 0,92 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db