- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Kőporos - „Vörös fekete” Syrah merlot 2007.
száraz vörös bor
Színe bíborba hajló, magja mélyfekete. Illata gazdagon összetett, finoman árnyalt, a fekete bogyósokkal szépen harmonizálnak a keleti fűszerek.
Kóstolva a fanyar ízvilágot a bársonyos tannin és a kellemesen lágy aromás alkohol zárja.
17-19 Co
Borjú, kacsa és libahúsból készült étkek mellett kemény sajtok ideális kísérője.
2010 Egri Borvidéki Borverseny – Ezüstérem
2011 Országos Takarékszövetkezeti Borverseny Ezüst
2011 Egri Borvidéki Borverseny Ezüst
Istervin 2011 Ezüst
MUN-DUS 2011 Ezüst
-
Dűlő: Kis-Kocs dűlő
Szüret ideje: 2007.10.21., 2008.10.26.
Minőséget befolyásoló időjárási tényező: Langyos, csapadékos tavasz, forró nyár augusztusban sok csapadékkal, hosszú meleg ősz.
Technológia: A ládás szüret után gyors, de kíméletes feldolgozás. A héjon erjesztés és a macerálás 25-30 napig tart. Préselés után a bort 12-18 hónapig tölgyfa és barrique hordóban érleljük. Palackba töltés után még a palackos érlelés következik 4-6 hónapig.
Alkohol: 14,31 %
Cukor: 1,2 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 30,8 g/l
Titrálható sav tartalom: 5,9 g/l
Össz. SO2: 74 mg/l
Szabad SO2: 20 mg/l
Illósav tartalom: 0,92 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db