- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Kőporos - Egri Pinot Noir 2007.
száraz vörös bor
Fajtára nem jellemző mélyvörös szín, enyhe lila árnyalattal. Illatában és zamatában a csokoládé dominál fekete ribizlivel, az új fahordóval kiegészítve.
17-19 Co
Borjúból, kacsából, libából készült ételekhez és vadsültekhez ajánljuk.
-
Fajta: Pinot Noir
Termék eredete: Egri Borvidék
Dűlő: Síkhegy
Szüret ideje: 2007. október 3.
Minőséget befolyásoló időjárási tényező: Korai tavasz, meleg nyár, közepén sok csapadékkal, hosszú, meleg ősz.
Technológia: A szőlő ládás szürete után gyors, de kíméletes feldolgozás. A héjon erjesztés és a macerálás 25-30 napig tart. Préselés után a bort 12-18 hónapig barrique tölgyfahordóban érleljük. Palackba töltés után még a palack érlelés következik 4-6 hónapig.
Alkohol: 14,68 %
Cukor: 0,0 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 30,2 g/l
Titrálható sav tartalom: 5,0 g/l
Össz. SO2: 79 mg/l
Szabad SO2: 20 mg/l
Illósav tartalom: 1,01 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db