- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Lajos - Egri Bikavér Superior 2008.
száraz vörös bor
Ez a bor pincészetünk egyik vörös csúcsbora, az Egri Bikavér reneszánszát testesíti meg.
Komplex, telt ízű, testes, gazdag vörösbor, melyben a síkhegyi kékfrankos fűszeressége dominál, ezt egészíti ki a cabernet sauvignon ereje, a merlot bársonyossága, a menoire fűszeres-rózsaolajos jellege és a pajadosi kadarka izgalmas fűszeressége.
Elegáns, finom ízű bor, mely az immár több mint egy éves palackos érlelésnek köszönhetően szépen lekerekedett: harmonikus.
Fogyasztását 16-18 °C-on ajánljuk paprikás ételek, sertés, marha valamint kisvadak mellé.
-
Készült: 1500 palack.
Kilenc- és húszéves ültetvény terméséből készült, átlagosan 35 hektoliter/hektáros terhelés mellett. A cefre 20 napig erjedt a héján franciakádban, a törkölykalapot körfejtéssel forgattuk. A bor 13 hónapig érlelődött kis tölgyfa hordókban.Összetevők:
kékfrankos
cabernet sauvignon
merlot
kadarka
menoire
-
Tömeg 1,3 kg/db