- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Tóth Ferenc - Egri Kadarka 2017
száraz vörös bor
Tükrösen csillogó, az átlagos Kadarkáknál mélyebb rubinvörös színárnyalatú.
Eleinte a kisfahordós érlelésből származó finom füstösség érezhető illatában. Ahogy nyílik a rumos meggy kerül előtérbe, majd pedig mediterrán virágok -levendula-, fűszerek -fahéj- és végezetül pörkölt magvak illata bontakozik ki. Határozott savai és még fiatalos, de nem húzós csersavai révén válik igazán karakteres borrá. Az aromákban jellemző jó értelemben vett vegetalitás a bor ízében is megfigyelhető. Utóízében az aszalt meggy felülkerekedik a herbákon. Szárazpróbájában pedig egyértelműen aszalt gyümölcsök illata tódul ki a pohárból: meggy, cseresznye és kajszi. Ajánljuk a bort 16-18 fokon fogyasztani vad szárnyasokkal, kevésbé magas kakaótartalmú csokoládéval.