- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Kőporos - Egri Kadarka 2008.
száraz vörös bor
Sajátos ásványosságát a Kis Kocs dűlő talaja, friss eleganciáját, a sajátos egri mikroklíma alakította. Élénk határozott kadarka illat, komoly fűszerkészlettel, jelentős testtel.
13-16 Co
Kacsa, liba és grillezett fehérhúsok ideális kísérője.
Egri Borvidéki Borverseny Arany érem
-
Fajta: Kadarka
Termék eredete: Egri Borvidék
Dűlő: Kis - Kocs
Szüret ideje: 2008. október 29.
Minőséget befolyásoló időjárási tényező: Langyos, csapadékos tavasz, nagyon forró nyár, augusztus elején sok csapadékkal, szép, meleg ősz.
Technológia: A szőlő ládás szürete után gyors, de kíméletes feldolgozás. A héjon erjesztés és a macerálás 25-30 napig tart. Préselés után a bort 12-18 hónapig 1100 literes tölgyfahordóban érleljük. Palackba töltés után még a palack érlelés következett 4-6 hónapig.
Alkohol: 13,58 %
Cukor: 0 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 28,9 g/l
Titrálható sav tartalom: 5,6 g/l
Össz. SO2: 108 mg/l
Szabad SO2: 32 mg/l
Illósav tartalom: 0,61 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db