- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Kőporos - Egri Cabernet Sauvignon 2007.
száraz vörös bor
Mély, rubinszínnel mutatkozik be a kóstolónak ez a hordószelektált borkülönlegesség. A Cabernet Sauvignon markánssága, fűszeressége és gyümölcsössége olyan komplex bort ad a fogyasztónak, melyben a csipkebogyó és a szilva mellett az új hordó vaníliája remekül, egymást kiegészítve érvényesülnek.
Borjú, kacsa és libahúsból készült étkek mellett kemény sajtok ideális kísérője.
-
Fajta: Cabernet Sauvignon
Termék eredete: Egri Borvidék
Dűlő: Sziráki
Szüret ideje: 2007. november 4.
Minőséget befolyásoló időjárási tényező: Korai tavasz, meleg nyár, közepén sok csapadékkal, hosszú, meleg ősz.
Technológia: A szőlő ládás szürete után gyors, de kíméletes feldolgozás. A héjon erjesztés és a macerálás 25-30 napig tart. Préselés után a bort 18 hónapig harmadik töltésű barrique hordóban érleljük. Palackba töltés után még a palack érlelés következett 4-6 hónapig.
Alkohol: 13,98 %
Cukor: 0,0 g/l
Cukormentes extrakt tartalom: 29,2 g/l
Titrálható sav tartalom: 5,5 g/l
Össz. SO2: 62 mg/l
Szabad SO2: 16 mg/l
Illósav tartalom: 0,78 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db