- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Lajos - Egri Bikavér 2009.
száraz vörös bor
Az Egri Bikavér Magyarország első védett eredetű bora. A mi 2009-es Egri Bikavérünk egy komplex, telt ízű, testes, gazdag vörösbor. Házasításához nagymértékben kékfrankost, cabernet sauvignont és pinot noir-t, a régi hagyományokat felidézve menoire-t (kékmedoc) használtunk fel. Az évjáratnak köszönhetően elsősorban a gyümölcsaromák dominálnak a háttérben megjelenő fűszerek és érlelési illatokon túl. Elegáns, finom ízű bor, igen szép, lekerekedett savakkal és bársonyos tanninokkal.
Fogyasztását 16-18 ºC-on ajánljuk paprikás ételek, sertés, marha valamint kisvadak mellé.
-
Készült: hatezer palack
Kilenc- és huszonegyéves ültetvény terméséből készült, átlagosan 40-50 hektoliter/hektáros terhelés mellett. A cefre 15-20 napig erjedt a héján franciakádban, a törkölykalapot körfejtéssel forgattuk. A bor 13 hónapig érlelődött kis tölgyfa hordókban és 12 hl-es ászokban.
Összetevők:
kékfrankos, cabernet sauvignon, pinot noir, menoire, portugieser, zweigelt és blauburger
-
Tömeg 1,3 kg/db