- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Lajos - Menoire 2008.
A régebben médoc noir néven ismert menoire fajtát Grőber Jenő hozta Magyarországra Bordeaux-ból a XIX. század végén, hogy az Egri Bikavér egyik alkotórészévé tegye. Manapság már csak hazánkban termesztik, fő-leg az Egri Borvidéken.
Vezető illatjegye a fajta jellegzetessége, a rózsaolaj, ezt némi fűszeresség egészíti ki. E különleges rózsás jegy uralkodik az ízben is. Egy bor, amely különlegességével, eleganciájával és hosszú utóízével hódít.
Fogyasztását 16-18 ºC-on ajánljuk.
-
Készült: ötszáz palack.
Kilenc- és négyéves tőkék terméséből készült, átlagosan 35 hektoliter/hektár terhelés mellett. A bor tíz hónapig érlelődött kis tölgyfa hordókban.
Egerszólát, Kántor-tag
Ostoros, Pajados
-
Tömeg 1,3 kg/db