Új jelszó kérése
Termékajánló
Látogató számláló
0
2
0
9
1
3
1
Hírlevél
Pénznem váltás
Partnereink
Fizetési megoldás
Termék részletek


Gál Tibor - Egri Bikavér Superior 2009

Gál Tibor -  Egri Bikavér Superior 2009
4 950 Ft
Egységár: 6 600 Ft/l

száraz vörös bor - hordós érlelés

„1552-ben az egri várat az oszmán túlerő ellen védő vitézek megerősítésére Dobó István várkapitány vörösbort hozatott fel a pincékből. A törökök látták, hogy az italtól az egri vitézek új erőre kaptak – és babonásak lévén a vörös folyadékról azt hitték, a bikák vérét issza az ellenfél. Nem is mertek tovább harcolni ellenük…”

 

Termőhely: Eger; Pajados, Síkhegy, Tornyos; Grőber dűlő


A Bor: a Gál Tibor Pincészet első Superior Bikavére. Illatában komplex aroma világú, piros húsú gyümölcsök keleti fűszerekkel keverednek hihetetln izgalommal. Ízében a lendületes, de mégis puha cserzőanyagokat szépen támogatja az olajos magvak gyümölcsök fűszerek ízkavalkádja. Tüzes rendezett bor. Gyönyörű összhang jellemzi ezt a misztikus Egri Bikavért.

 

Ebből van: Kékfrankos, Syrah, Cabernet Sauvignon, Kadarka, Pinot noir

 

Így a legjobb: fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük.


Étek és Bor: komolyabb vadételek méltó kisérője

 





  • Évjárat: 2009


    Fajta: Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Kadarka

    Szüret:  október 1-20.


    Így készült: a szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes feldolgozás követett. A macerálás, héjon tartás ideje hosszú 20-30nap. Préselés után a bort 24 hónapon keresztül kisméretű tölgyhordóban érleltük. Az alapborok elkészülte után történt a Bikavér összeállítása, majd további 6 hónapos palackos érlelése.


    Ismertető jegyek:
    Alkohol 14,11%
    Sav 5,7 g/l
    Cukor 0,6 g/l
    Szabad SO2 36 mg
    Összes SO2 85 mg/l
    Cuk.m. Extr. 26,1 g/l
    Illósav.t. 0,55 g/l

  • Tömeg
    1,3 kg/db
Webáruház készítés