- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Tibor - Egri Bikavér Superior 2009
száraz vörös bor - hordós érlelés
„1552-ben az egri várat az oszmán túlerő ellen védő vitézek megerősítésére Dobó István várkapitány vörösbort hozatott fel a pincékből. A törökök látták, hogy az italtól az egri vitézek új erőre kaptak – és babonásak lévén a vörös folyadékról azt hitték, a bikák vérét issza az ellenfél. Nem is mertek tovább harcolni ellenük…”
Termőhely: Eger; Pajados, Síkhegy, Tornyos; Grőber dűlő
A Bor: a Gál Tibor Pincészet első Superior Bikavére. Illatában komplex aroma világú, piros húsú gyümölcsök keleti fűszerekkel keverednek hihetetln izgalommal. Ízében a lendületes, de mégis puha cserzőanyagokat szépen támogatja az olajos magvak gyümölcsök fűszerek ízkavalkádja. Tüzes rendezett bor. Gyönyörű összhang jellemzi ezt a misztikus Egri Bikavért.
Ebből van: Kékfrankos, Syrah, Cabernet Sauvignon, Kadarka, Pinot noir
Így a legjobb: fogyasztás előtt legalább fél órát levegőztessük.
Étek és Bor: komolyabb vadételek méltó kisérője
-
Évjárat: 2009
Fajta: Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, KadarkaSzüret: október 1-20.
Így készült: a szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes feldolgozás követett. A macerálás, héjon tartás ideje hosszú 20-30nap. Préselés után a bort 24 hónapon keresztül kisméretű tölgyhordóban érleltük. Az alapborok elkészülte után történt a Bikavér összeállítása, majd további 6 hónapos palackos érlelése.
Ismertető jegyek:
Alkohol 14,11%
Sav 5,7 g/l
Cukor 0,6 g/l
Szabad SO2 36 mg
Összes SO2 85 mg/l
Cuk.m. Extr. 26,1 g/l
Illósav.t. 0,55 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db