- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Gál Tibor - Egri Csillag 2012
száraz fehér cuveé bor - reduktív érlelés
„…Régi, csillagfényes időket idéz Eger új bora, az Egri Csillag. Egerben és környékén a kereskedőket és a vándorokat valaha az őrkunyhók fénye vezette útjukon. Ezeket az őrkunyhókat jórészt az egri szőlősgazdák építették a Nagy- Eged és a város észak-keleti végein fekvő szőlőibe útjelző, egyben védelmi célzattal. Az egyik őrkunyhó, a Csúnyamunka romjai még ma is fellelhetők Ostoroson. A jelzőfényeknek híre ment országszerte. Akkoriban terjedt el ez a mondás, hogy ha Egerbe utazol, kövesd az egri csillagot…”
A Bor: Egy igazi Egri Csillag! Illatában a tavaszi rét virágai, citrus és menta mellett az őszibarack jellemző. Ízében bájosan kesernyés, az izgalmas savak mellett a mandula és az érett banán a jellemző. finom sav-alkohol összhang és kellemes üdeség, frissesség jellemzi.
Összetétel: Leányka, Királyleányka, Cserszegi fűszeres, Szürkebarát, Pinot blanc, Tramini, Hárslevelű, Zenit
Fogyasztás: 12-14 oC fok hőmérsékleten
Étel és a bor: igazi nyári üdítő ital, medencés bulik és kerti partik beszélgetős bora és könnyebb előételek kísérője.
-
Évjárat: 2012
Fajta: Leányka, Királyleányka, Cserszegi fűszeres, Szürkebarát, Pinot blanc, Tramini, Hárslevelű, ZenitTermőhely: Eger Síkhegy, Áfrika dűlő
Szüret ideje: 2012.09.15-20.
Technológia: A szőlőt kisméretű műanyag ládába szedtük, amit kíméletes préselés követett. Mustülepítés után a beoltott must temperált acéltartályban16-17 Co-on erjedt.
Analitikai adatok
lAkohol 13,3 %
T.sav 5,12g/l
Cukor 5 g/l
Szabad SO2 27 mg
Összes SO2 100 mg/l
Cuk.m. Extr. 21,15 g/l
Illósav t. 0,45 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db