- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
GÁL Tibor - SÍKHEGY Pinot Noir 2009
száraz vörös bor - hordós érlelés
ahogy Bob Dylan mondaná: "If it tastes like a pinot, it is a pinot..."
vagyis, "ha olyan, mint egy pinot, akkor az tuti pinot...".
Termőhely: Eger Síkhegy
A Bor: Illatában érett Pinot Noir jegyek, a málnás szeder mellett megjelenik a pörkölt kávé és a földes avar illata. A játékos illatkomponensek mögött magabiztos tartás húzódik, ami komolyságot kölcsönöz a bornak. Ízében is ez a különleges párhuzam húzódik végig. Szájba véve buja izgalmas. Gyümölcs és enyhe vanília. Ha kicsi várunk vele kinyílik, mint egy virágcsokor. Szép lendületes egri savak mellett kerek ízérzet, amely hosszú lecsengésű.
Étel és Bor: Különböző bárányból és kacsából készült ételek megfelelő kísérője, de a magyar konyha sokszínű leveseinek is méltó párja lehet.
Így a legjobb: legalább fél óra levegőztetés után 18 C fokon fogyasztva.
Szivar ajánlat: Romeo y Julieta Robusto Edicion Limitada
-
Évjárat: 2009
Fajta : Pinot Noir 100%
Szüret: 2009 szeptember eleje
Így készült: A kíméletes feldolgozást hosszú 20-25 napos macerálás követte, 50 hl-es fakádakban. A pontán erjedés után a ülepítés után a bor kisméretű fahordóban érlelődött 18 hónapon keresztül, melyet 6 hónapos palackos érlelés követett.
Ismertető jegyek
Alkohol 13,21 %
Sav 4,7 g/l
Cukor 0,4 g/l
Szabad SO2 37 mg
Összes SO2 71 mg/l
Extrakt 25,3 g/l
Illósav.t. 0,65 g/l
-
Tömeg 1,3 kg/db