- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Kovács Nimród - Kékfrankos 2009.
Ez a bor a Kovács Nimród borcsalád első Monopole Kékfrankosa. A superior minőségű gyümölcsöt termő Nagyfai és Nyilasmár KNW dűlők fajtaházasítása, melyben a kiváló 2009-es évjárat és a dűlők kitűnő adottságai egymást megerősítve mutatkoznak. Színe mélybordó, a pohárban lassan hömpölygő olajos testhez párosulnak a komplex illat- és íz jegyek: piros húsú gyümölcsökre (érett meggyre, ribizlire) emlékeztet, dohánnyal, gombával és fűszerekkel színezve. A közel 3 éves tölgyfahordós érlelés teszi a bort kerekké és bársonyossá, melyet a palackban még évekig megőriz.
Sajtokhoz, sertés és bárány-húsokhoz, erdei gyümölcsmártással készült ételhez ajánljuk.
-
Összetétel + dűlők 50 % Nagyfai
50 % Nyilasmár
Érlelés másod- és harmadtöltésű barrique hordós érleltést kapott 36 hónapon át.
Technikai adatok
Szüret időpontja 2009. október 04.
Alapanyag szép, érett, gyümölcsös, fajtajelleges
Mustfok 21 % MM
Terméskorlátozás 50 q/ha
TA 5,5 gr/l
Alkoholtartalom 12,65 % V/V
Készített palackszám 2000 palack
Kén 35 mg/l szabad kén
-
Tömeg 1,3 kg/db