- Újdonságok
- BORBARÁTI ÁRAS EGRI BOROK
- EGRI CSILLAGOK
- EGRI BIKAVÉREK
- BOROK FAJTÁNKÉNT
- ÉDES FEHÉR
- GYÖNGYÖZŐ BOROK
- KÜLÖNLEGES BOROK
- Aegidius Bormanufaktúra
- Bolyki Pincészet
- Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság
- Demeter Pincészet
- Egri Korona Borház
- Egri Borvár Tóth Ferenc Pincészete
- Gajdos Pincészet
- Gál Lajos Pincészete
- Gál Tibor Pincészet
- Juhász Testvérek Pincészete
- Hagymási Pincészet - Bormester
- Kovács Nimród Winery
- Nyolcas és Fia Borház
- Orsolya Pince
- Pók Tamás Pincéje
- Sike Tamás Pincészet
- Simkó - Kőporos Borászat
- Stumpf Pincészet
- Tarjányi Pince
- Thummerer Pince
- BOROK 1500.-FT alatt
- BOROK 1500.-FT - 2500.-FT között
- BOROK 2500.-FT - 3500.-FT között
- BOROK 3500.-FT - 4500.-FT között
- BOROK 4500.-FT fölött
Demeter - XY 2007.
száraz vörös bor
Mélybe hajló rubin színű, közepesen vastag koronával, amilassan folyik le a pohár falán. Illata erősen gyümölcsös: befőtt cseresznye,meggy találkozik a szilvával, komoly fűszeresség és csokoládés jegyek iselőjönnek. Érdekességként a bogáncs jellegzetes illata is megjelenik. A szájbanjó savakat, érett, de még kissé szárító hatású tanninokat mutat, alkoholérzeteközepes, teste kifejezett, komplexitása szintén. Ízei a feketecseresznyebefőttől indulnak el, hogy viszonylag gyorsan, némi szilvalekváros papucs ízeinkeresztül átmenjenek a fűszerességbe: erőteljes fekete- és szegfűbors, kakaó, avégén némi pörköltes aromák is felsejlenek. Összetett, hosszú lecsengése csaknagyon lassan tűnik el a szájból.
A szilvalekváros töpörtyűs pogácsa egészen kiváló lennehozzá, de egy vadasként elkészített szarvas is méltó párja lehet neki.
-
100%-ban kézi szőlőművelés
Kézi szüret
Szüret időpontja: 2007. október
Termésmennyiség: 35 mázsa/ ha
Újfahordós erjesztés
Újfahordós érlelés 2 év
Összetétel: Cabernet franc 40%, Merlot 40%, Kékfrankos 20%
alkoholtartalom 13 % V/V,
cukortartalom 1,3 g/l,
sav tartalom 5,6 g/l,
palackozás időpontja 2011. 04. 25-30.,
elkészült palackok száma 3600
-
Tömeg 1,3 kg/db